Tietoa sivustosta

Parkour on lyhyesti määriteltynä kurinalaista fyysistä harjoittelua, jolla tähdätään sellaiseen tilaan, jossa minkä tahansa eteen tulevan esteen ylittäminen tapahtuu, hyödyntämällä omaa kehoa ja ympäristöä. Harrastuksen parissa koko maailma muuttuu leikkikentäksi ja jokainen harrastaja on oman pelinsä sankari.

Parkour omaa vahvoja piirteitä armeijan koulutuksesta ja vaatii äärettömän hyvää fyysistä kuntoa. Hyvä puoli on kuitenkin se, että jokainen voi saavuttaa tämän tilan kovalla treenillä ja harrastuksen myötä harjoittelu on myös mukavaa, eikä ainoastaan hien ja kyynelten virtaamista. Treenaamisen ei välttämättä tarvitse olla edes perinteisiä punnerruksia ja vatsalihasliikkeitä, vaan juokseminen, hyppiminen ja kiipeäminen kasvattavat sitä jo itsessään.

Harjoittelun ja tulosten paranemisen myötä myös itsetunto kasvaa, joten parkour toimii myös mahtavana apuna tähän. Kun huomataan että aikaisemmin mahdottomalta tuntuvat esteet ylitetään nykyään ilman minkäänlaista ongelmaa, alkaa tämä näkymään keveämpänä askeleena, pään pysyessä pystyssä. Lisäksi itsetuntoa parantaa myös tieto siitä, että jopa vaikeimmasta tilanteesta päästään turvaan uuden harrastuksen keinoin.

Fyysisten ominaisuuksien lisäksi saadaan myös päästää luovuus valloilleen ja muuttamaan omaa asennetta. Ne asiat, mitkä on ennen nähty seinänä, aitana tai porttina, asioina jotka ovat rajoittaneet pääsyä, muuttuvat hetkessä leikkikentän välineiksi jotka ovat hauskoja haasteita. Tämä jos mikä saa innostuksen kasvamaan, eikä se missään nimessä laannu, kun yhä useampi este ylitetään leikiten.

Sivustolla kerrotaan kattavasti parkourin harrastamisesta, aina sen aloittamisesta yleiseen tietoon, historiakatsaukseen ja jopa yleisimpiin vammoihin. Muutamassa kymmenessä vuodessa maailmanlaajuisen suosion saanut liike on enemmän kuin pelkkä urheilumuoto. Se on elämäntapa, jonka pariin on helppo uppoutua uusien ystävien ja terveellisemmän elämäntavan vietäväksi. Jos laji ei ole vielä tuttu, kannattaa siihen tutustua heti ja aloittaa seikkailu, missä tärkeimpänä ominaisuutena on hauskan pitäminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *